Een van onze partners -> JaSolar!

Is dit je al eens overkomen?

Je gaat om raad over zonnepanelen en je krijgt een lange uitleg over een reeks merken (bijna allemaal met “solar” in de naam). Vooral verkopers zijn hier een held in. En dan knik je alsof je exact weet waar het over gaat. 

Maar hoeveel van die namen ken je eigenlijk echt?  

Wat betekent het om met hen samen te werken? 

Wat betekent het om producten van welke fabrikant te krijgen? 

In dit artikel stel ik je onze partner JaSolar voor en waarom ze bij de beste fabrikanten ter wereld behoren (volgens ons toch). 

 

Wie is JaSolar?

JaSolar is een bedrijf gespecialiseerd in zonnetechnologie en fabrikant van kwalitatieve fotovoltaische modules of zonneinstallaties. 

Hun succesverhaal begint in Shanghai, China, in 2005. Ze leggen zich toe op monofasige panelen die op dat moment de spreekwoordelijke pan uitswingen op de markten in Europa. 

Het juiste plan op het juiste moment, dus! 

Op korte tijd brengt JaSolar zijn producten op de markten van 135 landen en regio’s. Zo is JaSolar een van de grootste fabrikanten ter wereld 

In 2019 was JaSolar de drukste verdeler van zonnepanelen wereldwijd met zes fabriekcomplexen. Dit success is deels te danken aan het betrouwbare maar toegangkelijke karakter van JaSolar met een reeks oplossingen zowel voor thuis, op kantoor, of macroschaal projecten. 

JaSolar staat vooral bekend om zijn zonnepanelen die steeds gemaakt worden met de meest vooruitstrevende technologie 

 

Tip: 

De volgende generatie JaSolar Deep Blue 4.0 serie zal eind 2022 een grotere efficientie bereiken, maar liefst een indrukwekkende 22.4%! 

Waarom is JaSolar een topproducent?

Tier 1 

Ondanks zijn relatief korte bestaan heeft JaSolar al meer producten verscheept dan eender welke concurrent in de branche.  

Sterk! 

Want deze torenhoge prestaties op korte termijn gaan gepaard met een blanco strafblad. 

 • geen financiële moeilijkheden 
 • geen grote ontslagen 
 • geen last van enige extralegale kwesties.

Altijd een goed teken in de zonnemarkt, want dat is er een die berucht is voor producenten met een korte levenspanne. 

Dat is ook Bloomberg New Energy Finance (ofwel BNEF) opgevallen. Op de Bloomberg betrouwbaarheidsscore heeft JaSolar dan ook al jaren een plekje op tier 1. 

Dit zijn de criteria voor Tier 1 op de Bloomberg test: 

 • Verticale integratie: het hele productieproces verloopt binnen het bedrijf zelf. 
 • Onderzoek en ontwikkeling: hoeveel het bedrijf investeert in de technologische toekomst van zonnepanelen. 
 • Geautomatiseerde processen: De gehele productie is geautomatiseerd. 
 • Ervaring: het bedrijf moet minstens vijf jaar ervaring hebben in de branche.

Dit is even heel kort door de bocht. Gelukkig kan ik je alles over het tiersysteem van zonnepanelen vertellen.  

Aanbod 

 JaSolar heeft het grootste assortiment zonnepanelen op de markt. 

Door de geautomatiseerde productie zijn de fouten in productie geminimaliseerd. Deze combinatie is de reden dat JaSolar de markt domineert qua volume. 

Groot assortiment + kwalitatieve productie = Zonnepanelen voor elke situatie, die werken! 

 Als je JaSolar opzoekt op Google, dan kun je op tien websites telkens een verschillende review lezen. Dat is dan ook het effect van een aanbod dat probeert van alle markten thuis te zijn. Sommige ontwerpen zijn meer gericht op kwaliteit, terwijl anderen meer kijken naar kost-efficiëntie. 

Zowel qua kwaliteit als qua prijs lijkt het moeilijk om een gemiddelde te berekenen voor JaSolar.

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen? JaSolar is mogelijk een goede keuze, maar bekijk zeker het individuele type van het zonnepaneel. 

 

Bijvoorbeeld: 

De JAM60S10 is momenteel het paradepaardje van JaSolar.  

Met een maximum kracht van 345 en een efficiëntie van 20.2 is het een zeer respectabel model.

Tegenover de andere JaSolar modellen is de JAM dan ook wel iets duurder. Hou dat in gedachten. 

 
H&S Powersolutions

Het is nodig om op te merken dat JaSolar zich ook niet richt op de absolute top van het zonnepaneel ontwerp. De ontwerpen zijn er om je energieonafhankelijkheid te brengen aan democratische prijzen. 

Als daar dan garanties van 25 jaar bijkomen, dan hebben we een product dat betrouwbaar zijn werk doet. 

 

Waarom kiezen wij voor JaSolar als partner?

Omdat JaSolar een uiterst betrouwbare partner is met een degelijk product! 

We zetten de positieve punten van JaSolar op een rijtje: 

 • JaSolar heeft het breedste assortiment zonnepanelen op de markt. Dat maakt hen flexibel en toepasbaar in het overgrote deel van de installaties. 
 • De panelen zijn duurzaam en qua prijs heel toegankelijk 
 • De gemiddelde efficiëntie van 20% – 21% plaatst JaSolar bij de efficiëntste panelen in hun prijsklasse. 
 • De garanties van 25 jaar betekenen dat je met zekerheid JaSolar installaties laat plaatsen zonder angst dat ze over enkele jaren nutteloos zijn. 

Dat zijn grote voordelen voor jou! 

Ten slotte is JaSolar ook een gigantische fabrikant die qua volume en opbrengst de zonnemarkt domineert. De zonnepanelen beschikken over een degelijke efficiëntie en zullen zelden of nooit de productieproblemen hebben die we onlangs gezien hebben… 

Dat zijn grote voordelen voor ons! 

 

Onze eerlijke mening over JaSolar!

JaSolar maakt zonnepanelen die bij de meest praktische en kost-efficiëntste horen. 

Voor jou zijn ze een geweldige keuze als je geen nood hebt aan dure spulletjes, maar simpelweg energie en geld wilt besparen.  

Uiteindelijk heeft iedere leverancier een voorkeur voor twee of drie bepaalde merken. JaSolar is daar zeker een van voor ons, en als JaSolar ook voor jou geschikt lijkt dan zorgen wij ervoor dat je je eigen zonnepanelen krijgt.  

Zo wordt je energie onafhankelijk! 

Hebt u nog vragen?

Het is gemakkelijk en gratis!

  Nog bekeken

  01/09/2022

  Is één van de volgende van toepassing voor jou? Ik heb zonnepanelen. Ik wil zonnepanelen laten leggen. Ik heb geen terugdraaiende teller meer. Dan heb je waarschijnlijk al wel eens een Google search gedaan naar thuisbatterijen...  Sinds het afschaffen van de terugdraaiende teller zijn thuisbatterijen enorm populair geworden.  Nuttige spulletjes: Je zonnepanelen wekken energie op, …

  29/08/2022

  In Vlaanderen krijgt onze energiefactuur vanaf 1 januari 2023 een make-over.De VREG heeft een nieuw capaciteitstarief ontworpen, specifiek voor iedereen met een digitale meter. Onze energiefactuur zal er dus niet alleen qua vorm anders uitzien, maar de cijfertjes zullen ook wel wat verschillen.Wat houdt het capaciteitstarief nu eigenlijk in?Gaan de prijzen van onze energie alweer …

  24/08/2022

  "Zou ik nu wel een thuisbatterij nemen bij mijn zonnepanelen?" Dat is een vraag die we vaak krijgen van geïnteresseerden.  Begrijpelijk! Je schaft dan ook zonnepanelen aan om je energiefactuur te drukken, niet om zomaar meer te gaan betalen. Volgens producenten en leveranciers zijn thuisbatterijen tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van je zonne-installatie. Bij H&S Powersolutions zijn we daar …

  13/07/2022

  Is dit je al eens overkomen:Je gaat om raad over zonnepanelen en je krijgt een lange uitleg over een reeks merken (bijna allemaal met "solar" in de naam). Vooral verkopers zijn hier een held in. En dan knik je alsof je exact weet waar het over gaat.Maar hoeveel van die namen ken je eigenlijk echt?Wat …

  08/07/2022

  Zonnepanelen zijn momenteel net als je populairste klasgenoot in het middelbaar; Ze zien er goed uit Er wordt constant over gesproken En iedereen wil er mee naar huis. Maar wat weten we nu eigenlijk over de inhoud van zonnepanelen? Hoe weten we of ze vanbinnen nu net zo mooi zijn als vanbuiten? Wel, tegenwoordig begint elk onderzoek met een Google …

  15/06/2022

  We verbruiken te veel energie in Vlaanderen! De Vlaamse overheid heeft beslist daar iets aan te doen. We meten onze energiewaarde aan de hand van EPB waarde en krijgen een score. Wie te hoog scoort, kan gesanctioneerd worden. Maar niet gevreesd. Het laatste decennia zijn we allemaal langzaamaan ons verbruik aan het afbouwen geweest. Of …