Één van onze partners -> Trina Solar!

Is dit je al eens overkomen:

Je gaat om raad over zonnepanelen en je krijgt een lange uitleg over een reeks merken (bijna allemaal met “solar” in de naam). Vooral verkopers zijn hier een held in. En dan knik je alsof je exact weet waar het over gaat.

Maar hoeveel van die namen ken je eigenlijk echt?

Wat betekent het om met hen samen te werken?

Wat betekent het om producten van welke fabrikant te krijgen?

In dit artikel stel ik je onze partner Trina Solar voor en waarom ze bij de beste fabrikanten ter wereld behoren (volgens ons toch).

 

Wie is Trina Solar?

Trina Solar is een bedrijf dat specialiseert in productie en ontwikkeling van alles wat met zonne-energie te maken heeft. Ze zijn dan ook een van de grootste en kwalitatiefste PV-producenten ter wereld!

Opgericht in 1997 in Changzhou, China. Trina heeft in zijn redelijk korte bestaan al 23 wereldrecords verwezenlijkt waaronder die voor:

 • PV cell conversie efficientie.
 • output kracht van een module.
 • maximum efficientie per cel.
 • Nog vele anderen…

Goei marchandies, dus!

Het betekent ook dat Trina een sterke voorvechter is van de zonnetechnologie. Het is mede dankzij Trina dat H&S Powersolutions je de beste kwaliteit en de modernste zonnepanelen kan blijven bieden!

Voor jou betekent dat dan weer dat zonnepanelen steeds efficiënter worden. Ze wekken meer op en gaan langer mee, wat vertaald naar meer energie voor minder geld!

Momenteel verleent Trina zijn expertise aan de inwoners van meer dan 100 landen. Niet alleen met zonnepanelen, maar ook als het gaat over financing, constructie, en system-integratie.

Trina zelf zegt trots:

Op het einde van april 2022 hadden onze geïnstalleerde zonnepanelen al meer dan 100GW opgewekt. Dat is vergelijkbaar met de capaciteit van vier en half maal de Three Gorges Dam of gelijkwaardig aan het planten van 7.29 miljard bomen per jaar!

CRO Ismail Tabla verteld:

Voor mij is Trina Solar een succesvolle fabrikant die al sinds 1997 werkt met spectaculaire producten die wereldwijd hoog worden ingeschat. Betrouwbaar en kwalitatief, toch betaalbaar voor onze klanten. Trina is een must voor elke verdeler!

 

Wat maakt van Trina Solar een topproducent?

Tier 1

Trina Solar scoort al zes jaar lang 100% op de BloombergNEF betrouwbaarheidsscore. Ze zijn de enige producent die hier trots op kan zijn!

Financieel zijn ze dus bij de top van de klas. Maar als jij geen CEO van een investeringsbank bent is het misschien niet duidelijk waarom dat voor jou relevant is.

Dit zijn de criteria voor Tier 1 op de Bloomberg test:

 • Verticale integratie: het hele productieproces verloopt binnen het bedrijf zelf.
 • Onderzoek en ontwikkeling: hoeveel het bedrijf investeert in de technologische toekomst van zonnepanelen.
 • Geautomatiseerde processen: De gehele productie is geautomatiseerd.
 • Ervaring: het bedrijf moet minstens vijf jaar ervaring hebben in de branche.

Dit is even heel kort door de bocht. Gelukkig kan ik je alles over het tiersysteem van zonnepanelen vertellen.

Trina scoort dus al zes jaar het hoogste van de klas.

Groene producent

De Silicon Valley Toxics Coalition maakte tot voor kort jaarlijks een verslag met de vervuiling van elke zonnepanelen producent.

Een gevoelige snaar, want de zonne-industrie wordt vaak voorgesteld als de redder van het milieu.

Trina kwam steeds in de top drie terecht van alle grote fabrikanten. In 2014 kreeg het de eerste plaats op de lijst voor minst vervuilend.

Sinds 2020 zijn er geen verslagen meer verschenen van de SVTC, maar volgens Trina’s eigen duurzaamheids rapport in 2021 blijft Trina inzetten op groene productie.

O&O (R&D in het Engels)

Je weet dat je moderne panelen hebt als de producent een pionier is in onderzoek en ontwikkeling.

Op die manier hebben ze dan ook die 25 records gebroken op hun panelen, waarvan 15 records sinds 2011.

Zo werken ze bijvoorbeeld aan een nieuwe trend onder de zonnepanelen; bigger is better.

De laatste decennia was het steeds op zoek naar een manier om de panelen efficiënter te laten werken. Meer opwekken voor lagere kosten.

Maar uiteindelijk kom je op een niveau dat je voor een tijdje je limiet bereikt hebt. Wat kun je dan wel nog doen om je product te verbeteren?

Simpel; je maakt grotere panelen!

Trina beeldt zich een toekomst in met modules van 400 wattpiek.

Garanties

Maar Trina Solar is vooral een gerespecteerde naam in onze branche omdat je zeker kan zijn van hun garanties.

Afhankelijk van het model krijg je garanties van 15 tot 25 jaar. H&S Powersolutions werkt exclusief met panelen die komen met 25 jaar garantie. Daar doen we dan nog eens 5 jaar garantie bovenop, dus 30 jaar in totaal!

Waar 25 jaar garantie eens het exclusieve domein was van de duurste fabrikanten, heeft Trina zo’n sprongen gemaakt dat een fabrikant die gemiddeld is in prijs zo’n lange garanties kan geven.

Maar dat is ook nog niet alles.

Heb je ooit Trina Solar panelen aangeschaft bij een installateur of verdeler die sindsdien failliet is gegaan?

Zogenaamde “wezenklanten” kunnen dan met hun verzekering bij Trina zelf terecht.

Je dient het verzoek in op hun website en de fabrikant zorgt zelf dat een installateur van hun netwerk je panelen komt vervangen.

 

Waarom kiezen wij voor Trina als partner?

CRO Ismail Tabla verteld:

Bij H&S Powersolutions kiezen we voor Trina Solar omdat ons verhaal erom draait dat we op lange termijn oplossingen zoeken. Wij willen niet gewoon een snelle cent verdienen om de klant daarna achter te laten met vragen en moeilijkheden.

De producten van onze partners moeten passen in dat verhaal. Trina Solar heeft die producten.

Het bedrijf zelf heeft ook verschillende krachtpunten waar we veel aan hebben:

Zeer communicatief naar hun leveranciers (waaronder H&S)

Toekomstgericht, wat betekent dat ze steeds een sterke voorraad producten hebben voor het geval er iets misgaat.

Een revolutionaire visie. Technologisch lopen ze voor op de meerderheid van de markt.

Betrouwbaar.

Van dat laatste geef ik een voorbeeld:

Bij zonnepanelen is er het gevaar dat de panelen na korte tijd verkleuren. Zo veranderen je blauwe panelen bijvoorbeeld naar groen of grijs.

Trina verzekerde ons dat hun panelen nooit verkleuren. En dat is ook zo gebleken.

We hebben het over het oplossen van problemen gehad…

Onze klanten hebben doorgaans twee grote noden:

 1. Ze willen hun eigen energie opwekken
 2. Ze willen geld besparen.

Die twee noden moeten goed gebalanceerd worden.

Je kan gaan voor enkel de meest kwalitatieve producent op de markt. Die wekt veel energie op, maar is dan weer onbetaalbaar.

Dat zou dus ten koste gaan van de uiteindelijke oplossing die we aan iedereen willen bieden.

Trina Solar biedt een uitstekende kwaliteit mét een grote zekerheid en transparantie terwijl het toch betaalbaar blijft voor de gemiddelde Vlaming. In de onderstaande afbeeldingen staat Trina steeds hoog op de lijst. (links: kwaliteit, rechts, betaalbaarheid)

 
H&S Powersolutions
H&S Powersolutions

Bron: GiEnergy

www.gienergy.com.au

 

Ook de voorraad moeten we in acht nemen. Exclusievere merken zijn minder toegankelijk zowel qua oplage als prijs, zelfs als alles goed gaat. Maar wanneer er crisis voorkomt zoals diegene die we net gevoeld hebben, dan kan je nog steeds op Trina vertrouwen.

 

Is Trina Solar een goede keuze voor jou?

Voor ons in ieder geval wel! Trina is een goede keuze voor iemand die:

degelijke kwaliteit

financiële stabiliteit

en vooral zekerheid

…in het leven wil.

Uiteindelijk heeft iedere leverancier een voorkeur voor twee of drie bepaalde merken. Trina is daar zeker een van voor ons, en als Trina ook voor jou geschikt lijkt dan zorgen wij ervoor dat je je eigen zonnepanelen krijgt.

Zo wordt je energie onafhankelijk!

 

Hebt u nog vragen?

Het is gemakkelijk en gratis!

  Nog bekeken

  01/09/2022

  Is één van de volgende van toepassing voor jou? Ik heb zonnepanelen. Ik wil zonnepanelen laten leggen. Ik heb geen terugdraaiende teller meer. Dan heb je waarschijnlijk al wel eens een Google search gedaan naar thuisbatterijen...  Sinds het afschaffen van de terugdraaiende teller zijn thuisbatterijen enorm populair geworden.  Nuttige spulletjes: Je zonnepanelen wekken energie op, …

  29/08/2022

  In Vlaanderen krijgt onze energiefactuur vanaf 1 januari 2023 een make-over.De VREG heeft een nieuw capaciteitstarief ontworpen, specifiek voor iedereen met een digitale meter. Onze energiefactuur zal er dus niet alleen qua vorm anders uitzien, maar de cijfertjes zullen ook wel wat verschillen.Wat houdt het capaciteitstarief nu eigenlijk in?Gaan de prijzen van onze energie alweer …

  24/08/2022

  "Zou ik nu wel een thuisbatterij nemen bij mijn zonnepanelen?" Dat is een vraag die we vaak krijgen van geïnteresseerden.  Begrijpelijk! Je schaft dan ook zonnepanelen aan om je energiefactuur te drukken, niet om zomaar meer te gaan betalen. Volgens producenten en leveranciers zijn thuisbatterijen tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van je zonne-installatie. Bij H&S Powersolutions zijn we daar …

  25/07/2022

  Is dit je al eens overkomen? Je gaat om raad over zonnepanelen en je krijgt een lange uitleg over een reeks merken (bijna allemaal met "solar" in de naam). Vooral verkopers zijn hier een held in. En dan knik je alsof je exact weet waar het over gaat.  Maar hoeveel van die namen ken je …

  08/07/2022

  Zonnepanelen zijn momenteel net als je populairste klasgenoot in het middelbaar; Ze zien er goed uit Er wordt constant over gesproken En iedereen wil er mee naar huis. Maar wat weten we nu eigenlijk over de inhoud van zonnepanelen? Hoe weten we of ze vanbinnen nu net zo mooi zijn als vanbuiten? Wel, tegenwoordig begint elk onderzoek met een Google …

  15/06/2022

  We verbruiken te veel energie in Vlaanderen! De Vlaamse overheid heeft beslist daar iets aan te doen. We meten onze energiewaarde aan de hand van EPB waarde en krijgen een score. Wie te hoog scoort, kan gesanctioneerd worden. Maar niet gevreesd. Het laatste decennia zijn we allemaal langzaamaan ons verbruik aan het afbouwen geweest. Of …